Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 18.05.2024, 11:38

Козацький ЗЗСО 

І-ІІІступенів


Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нас відвідали
счетчик посещений
Головна » 2015 » Листопад » 25 » Народні символи України
11:14
Народні символи України
В Козацькому НВК була проведена линійка на тему Державні символи України. Лінійка була присвячена символам України.Саме народних символів України є 9 .
Перший із символив,це Вишиванка — символ здоров'я, краси, щасливої долі, родової пам'яті, порядності, чесності, любові, святковості; оберіг. Вишита національна жіноча та чоловіча біла сорочка. Символіка вишивки залежала від того, кому призначалося вбрання: парубкові — нареченому, чоловікові, хлопцеві; дівчині, заміжній жінці.
Другий символ це, Смуга полотна сама по собі має насичене символічне значення — дороги, долі, захисту. А коли ця смуга ще й має на собі виткані чи вишиті знаки-обереги — захисна сила її, відповідно, посилюється. У всій Україні рушником накривали хліб на столі. Коли син вирушав у далеку дорогу, мати дарувала йому рушник. Хлібом-сіллю на рушнику і досі зустрічають гостей. В українській хаті рушники вивішують над іконами і над портретами родичів (див. ще коровай). Рушник використовується в багатьох обрядах, насамперед тих, що пов'язані зі шлюбом і проводами в потойбіччя.
Третий символ була Калина — символ життя, крові, вогню. Деякі дослідники пов'язують її назву із сонцем, жаром, паланням. Калина часто відіграє роль світового дерева, на вершечку якого птахи їдять ягоди і приносять людям вісті, іноді з потойбіччя. Та й саме дерево пов'язує світ мертвих зі світом живих.Калина — український символ позачасового єднання народу: живих з тими, що відійшли в потойбіччя і тими, котрі ще чекають на своє народження. Калина уособлює й саму Україну. Як символ Батьківщини, вона «проросла» в гімнові січових стрільцівю.
Переглядів: 282 | Додав: wi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
Українське ділове мовлення. Календар свят
Архів записів
Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz